Mnenja strank o delavnicah in programih

 

 

Za delo z Melito sem se odločila zaradi podpore, da mi da pogum, ker je že šla preko tega, česar grem jaz sedaj. Da vidim, kako se je ona lotila tega v praksi in da dobim spoznanje, da nisem edina, ki ima strahove, dvome. In tudi, da osvojim nova znanja, ki mi bodo pomagala po poslovni poti naprej.

 

Dobila sem predvsem svež pogled z drugega zornega kota na situacijo, ki se mi je znova in znova ponavljala ter posledično tudi rešitev zanjo. Kako postaviti ceno in stati za njo, kako nagovoriti točno določeno stranko.

 

Od VIP intenziva sem odnesla večjo samozavest pri oblikovanju paketa, postavitvi cene, predstavitvi paketa, zato posledično pričakujem več priložnosti, prihodkov in seveda nadaljnji razvoj…kot snežna kepa, ki jo spustiš po bregu in postaja vedno večja.

 

Sodelovanje z Melito mi je bilo všeč in mislim da se bom v prihodnosti še odločila za kakšen trening. Bil je sproščen, življenjski pogovor, realna situacija in ne kot smo vajeni iz kakih ameriških best sellerjev , ki niso (v celoti) primerni za naš trg in razmere. Na VIP intenzivu sem dobila precej uporabnih informacij in AHA trenutkov, ki sem si jih pridno zapisovala in me navdihujejo ter spodbujajo še po končanem treningu.

 

Delo z Melito bi priporočila ljudem, ki se spuščajo na novo poslovno pot sami (s.p. ali majhno podjetje), ki še oklevajo ali bi šli na samostojno pot ali ne. In tistim, ki so na začetku poslovne poti, pa so morda še v dvomih ali so se prav odločili, kako zavrteti kolo, da se prične odvijati posel,…skratka spodbuda tistim, ki stojimo še na nekoliko majavih nogah podjetniške poti.

 

Pa tudi vsem tistim, ki so že na svoji poslovni poti, pa jim vmes zmanjka poguma, se pri poslu zatakne, ne steče naprej, kot so pričakovali. Ker včasih potrebuješ samo malo spodbude od zunaj, od nekoga nevtralnega, ki že ima s tem izkušnje in lažje ponovno zaženeš svojo poslovno energijo v pravo smer…

 

Tistim, ki oklevajo, bi sporočila - če niste znali sami narediti do sedaj, morda res potrebujete pomoč »od zunaj«.  In privoščite si zase to investicijo, ki se vam bo zagotovo kmalu povrnila.

 

Leonida (podjetniški VIP intenziv)

 

 

 

 


 

 

 

"Za delo z Melito sem se odločila zato, ker sem se znašla na točki, ko sem spoznala, da se brez pomoči ne bom znašla, temveč le obtičala. Moj namen ni bil odnehati, ampak poiskati pomoč, oziroma jo sprejeti, ko se mi pojavi na poti. In ravno to se je zgodilo z Melito, preprosto se je pojavila v mojem življenju ob pravem trenutku in verjamem, da s pravim namenom.

 

Z odločitvijo za VIP intenziv sem pridobila na samozavesti in to s preprostimi tehnikami. Ves čas sem imela občutek, da Melita točno ve, kaj je potrebno v mojem primeru.

 

Opozorila me je na stvari, ki se jih sama nisem zavedala, ali pa nisem vedela, kaj je v tem trenutku zame pomembno. To so na primer objave na fb. Vsekakor si nisem znala predstavljat, kako naj oblikujem idealno stranko in sedaj jo že imam, čeprav je še nisem srečala v živo :-)


Dosti mi je pomenilo to, da sem na določenih točkah med pogovorom začutila potrditve in to zelo močno, kot npr. ko sva govorili o imenu s.p.-ja. Tudi tega, kako oblikovati nek osnovni paket, si prej še nisem znala zamišljati.

 

Všeč mi je bilo tudi to, kako me je opozorila, da naj strankam že na začetku predstavim pogoje dela z mano, da bodo vedele, da nisem ves čas na razpolago.


Prej si nisem znala zamišljati, kako si naj vzamem čas zase, sedaj vem kako, upam le, da bom dovolj močna in da tega ne spustim.

Nekako sem tudi začutila tisto pomembno: tu sem, stranke me čakajo in začela bom.

Vsekakor bi delo z Melito priporočila in to takoj po odločitvi, da boste šli po svoji poti. Če ste postavljeni pred podobne pomisleke, dileme, ko res ne veste, kako se lotiti določenih stvari, ker so vam čisto nepoznane. Ko veste le to, da morate, nimate pa pojma kako.

 

Ko niti ne veste, kdaj in kaj začeti, je pomoč in nasvet strokovnjaka zlata vreden. Pri določenih vprašanjih je dovolj, da dobite potrditev, drugje rabite konkreten nasvet in en tak intenziv lahko razreši velike dileme, seveda ko se z osebo začutite.

 

Menim, da sem Melito začutila dovolj močno, da lahko rečem: vesela sem, da sem ta preboj naredila z njo in se ji zato zahvaljujem. Predvsem sem hvaležna za vso pozitivno energijo in vero, ki jo je prelila name."

 

 

Edita (podjetniški VIP intenziv)

 

 

 

 


 

 

 

 

 

"Za delo z Melito sem se odločila zato, ker jo spremljam toliko časa, da vem, da ji lahko zaupam, da ima mnogo izkušenj, znanja in da zna zadeve spraviti v prakso. Všeč mi je njena energija, pristop in način delovanja.

 

Odločitev za VIP intenziv mi je v prvi vrsti prinesla voljo, jasnost, motivacijo, več zaupanja vase, samozavest, ideje…

 

Naučila sem se, da ne morem prehitevati dogodkov in da je zame najboljše, da začnem oz. nadaljujem od tam, kjer se trenutno nahajam. Da je na kratek rok lažje delati spremembe z majhnimi koraki in da tudi z njimi v sebi čutim več zadovoljstva in motivacije. Super je, da si vse pišem, ker se sicer prehitro zgodi, da sproti pozabim, kaj vse sem že naredila. Tako pa vidim svoj napredek in to mi daje voljo za naprej.

 

Z novimi znanji bom postavila trdne temelje svojemu poslu, določila svojo idealno stranko, si postavila sistem delovanja, postavila svoj FB profil. Zdaj mi je veliko lažje, saj si bolje predstavljam, kako začeti posel iz nule.

 

Ugotovila sem, da do sedaj nisem imela časa za nove začetke, saj nisem imela postavljenih prioritet in pravega fokusa. Zaradi neznanega terena, v katerega sem se želela podati, strahu pred izpostavljanjem, se nisem mogla premakniti iz cone udobja. Z njeno spodbudo mi je to uspelo.

 

Delo z njo bi brez pomisleka priporočala tistim, ki so obtičali v coni udobja in se vrtijo v začaranem krogu in potrebujejo pomoč, da dobijo jasno sliko. Melita je v tej vlogi odlična.

 

To je bila definitivno ena izmed mojih boljših odločitev v življenju."

 

 

Mojca (podjetniški VIP intenziv)

 

 

 

 


 

 

 

 

 

"Za sodelovanje z Melito sem se odločila zaradi pozitivnih izkušenj v prejšnjih sodelovanjih. Melita je ena najbolj zanesljivih ljudi, kar jih poznam.  Če se z njo nekaj dogovorim, to tudi drži. Vedno je točna, dobro razpoložena, pomaga mi, ko moje razpoloženje pade in obupujem in ne vem, kako naprej. Všeč mi je, da svoj individualni program prilagodi potrebi stranke.

 

Dobila sem več samozavesti pri komunikaciji s publiko. Dala mi je veliko idej za objave na socialnih omrežjih. Največ mi je pomenilo, da sem se končno naučila uporabljati spletna orodja, kot so FB in Mailchimp. Da znam narediti vabilo in avtomatske prijavnice. Ugotovila sem, da so pravi način trženja za mojo kozmetiko ravno dogodki, kjer poskrbim za ženske, da se imajo lepo. Se razvajajo. To bo postal tudi moto moje kozmetike.

 

Sodelovanje z Melito definitivno priporočam. Ženske velikokrat same težko prodremo naprej, ponavadi se vrtimo v krogu. Pomoč zunanje osebe (mentorice), pa mi je dal drug pogled na posel, situacijo in na veliko bolj enostaven način grem naprej. Jaz sem prej porabila veliko časa s socialnimi omrežji, ker nisem znala osnovnih stvari. Delo z Melito kot mentorico mi je všeč, ker me na prijazen, nevsiljiv način usmerja v naslednje korake."

 

 

Brigita (individualni poslovni fresh program)

 

 

 

 


 

 

 

 

 

"Za delo z Melito sem se odločila, ker imam težavo v službi in se posledice kažejo na zdravju in odnosih v družini. Ugotovila sem, da najprej potrebujem zdravljenje notranjosti (po malih korakih) in potem bom ostale rešitve lažje prepoznala. Čutim, da mi bodo novi nasveti in ideje pomagali pri tem, da bodo moje želje postale realnost. 

 

Delo z Melito priporočam vsem ženskam, ki so se ustavile na poti in ne vedo, kam naprej ali jim manjka poguma. Tistim, ki so utrujene, izčrpane in želijo obnoviti svojo strast do dela in življenja. Ženskam, ki se nimajo dovolj rade in želijo graditi na samovrednosti. Tistim, ki še oklevajo, želim sporočiti, da naj ukrepajo takoj, saj jim izgovori ne bodo prinesli napredka."

 

 

Vanja (individualni fresh program)

 

 

 

 


 

 

 

 

"Glavni razlog, da sem se pridružila fresh programu, je potreba po dodatni motivaciji. Ali bolje rečeno potreba po več manjših opomnikih. Veliko že vem, pozabim pa to vpeljati v prakso. In me program, ki traja več tednov, stalno opominja, da ozavestim sebe, svoje telo, počutje in svoje početje. Ja, lahko bi rekla, da sem se priključila, da mi bo nekaj ali bolje rečeno nekdo pomagal bolje ozavestiti zadeve. Pri modul je bil že tak. Veliko vem, pa v vsakdanu to pozabim...Če je še kdo tak, ki brzi skozi življenje in se mu zdi, da zadeve polzijo iz rok, je fresh program super, ker te ustavi, da pomisliš nase. In je teden takoj lepši in ti bolj nabit z energijo - 'naspidiran' ;)

 

Irena (spletni program Z metodo fresh v 7 korakih do več energije)

 

 

 

 


 

 

 

 

"Res sem zadovoljna, da sem se odločila za tečaj aromaterapije, ker sem se v kratkem času naučila, kaj so eterična olja in katera lahko uporabljam za izboljšanje počutja in s tem zdravja, katera lahko vključim v kozmetiko, v jedi in sladice ter še za čiščenje in osvežitev doma. V bistvu sem na nekaj takega čakala že nekaj let, pa mi je vedno zmanjkovalo časa za poglabljanje v knjige in spletne strani, zato je Melitina ideja, da nam svoje izjemno znanje predaja preko spleta, več kot odlična.

  

Kar nekaj uporabnih zadev sem si že izdelala, kupila sem različna eterična olja, hladno stiskana olja, stekleničke in pršilke … in zdaj veselo 'čaram' razne  mešanice. Doma smo vsi navdušeni nad difizorjem Florihana, saj zdaj naš dom vsak dan diši malo drugače, pa še počutje je boljše. Poskusila sem tudi oblogo za lase iz ricinusovega olja in eteričnega olja rožmarina in bila res presenečena nad svojimi lasmi – že prvič se je videla razlika

  

Še najbolj pa se me dotakne, kako sem pri tem ustvarjanju dišečih pripravkov dobesedno srečna. Par kapljic tega, par kapljic tistega – sredi vseh teh naravnih vonjev padem v poseben svet ali, bolje rečeno 'lebdim v dišečem oblačku'. :-)

  

Tečaj resnično priporočam, če želite na kratko, a za osebno rabo dovolj poglobljeno spoznati svet esenc, ki jih narava tako velikodušno daje. Enostavno, hitro in učinkovito se naučite dovolj o eteričnih oljih, da jih lahko začnete uporabljati in v njih uživati."

 

Nives (spletni program Z aromaterapijo do več energije, sprostitve in lepote)

 

 

 

 


 

 

 

 

"Sem zelo navdušena nad vsebinami, hvala, da si mi dala nasvete glede mojih vprašanj, res hvala, hvala! Odlično si nam predstavila, pa tvoja spodbuda za akcijo, res si odlična!!!

Res sem vesela, da sem te spoznala, ker se že milijon let odločam za tako delavnico, pa se vse dogaja daleč od Prekmurja, jaz pa se nekak zelo težko odpravim od doma.

 

Tvoja ideja, da si otrok sam naredi svojo mešanico za koncentracijo, je res odlična. Všeč mi je, da gledaš celostno. Sedaj sem dobila idejo, da bi pripravila našim zaposlenim tako mešanico v inhalator, za pomoč pri zbranosti, vožnji ponoči…kot novoletno darilo…

Prav mi bodo prišli nasveti za začetek dneva, to bom vključila. Podpora pred sestanki, zaupanje vase, to bo vse zelo dobrodošlo, res :)"

 

Tanja (spletni program Z aromaterapijo do več energije, sprostitve in lepote)

 

 

 

 


 

 

 

 

"Veliko let nazaj sem se začela srečevati z aromaterapijo. Takrat sem le brala knjige in o tem sanjala. Želela sem se izobraževati in to ne samo prek knjig, ampak od ljudi. Bila sem prijavljena na različne delavnice in vedno se je minuto prej nekaj zgodilo. Potem mi je vendarle uspelo ujeti najprej eno delavnico in potem še eno ali dve

 

Končno sem spoznala tebe. In odločena sem bila, da ti bom sledila. Všeč mi je, da lahko seminarje poslušam za nazaj, takrat ko imam čas. Glavna vzroka, da sem se prijavila na spletni seminar, sta bila strokovnost in dostopnost (tako časovna, kot cenovna). 

 

Tvoji seminarji me marsičesa spomnijo, stvari, ki sem jih tudi že delala, ampak pozabila (kdove zakaj). Poleg tega vedno izvem veliko novega, veliko nadgradim. Dajo mi tisto besedo, stavek, iztočnico za premišljevanje. Včasih se mi zdi, da ob določeni stvari razmišljam še nekaj dni. Zelo uporabni so vsi tvoji nasveti, recepti. Všeč mi je, da lahko vse takoj preizkusim. Tudi aromaterapija do otrok, ki mora biti prilagojena, je pri tebi zelo uporabna. 

 

Odločena sem, da grem svojo pot, čeprav imam okoli sebe trenutno ljudi, ki si ne dovolijo svetovati, še posebej glede nekih 'hokus-pokus' dišečih reči. Zato ob praznikih delim naravna in aromatična darila ter tako ozaveščam ljudi okrog sebe (nosni inhalatorji so letos poželi velik "aplavz")."

 

Monika (spletni program Z aromaterapijo do več energije, sprostitve in lepote)

 

 

 

 


 

 

 

 

"V tem, zame intenzivnem času, sem se bolje spoznala, ker si mi, draga Melita, velikokrat nastavila ogledalo. Kar nekajkrat sem zajela sapo in ostala brez besed, ko si mi rekla, kaj res potrebujem in kako vse naše razmišljanje vpliva na vse. O sebi sem se naučila, da rabim pohvalo, predvsem, da se znam sama sebe pohvalit. To sem si najbolj zapomnila. Nisem vedela, kako zelo si želim biti pohvaljena. Spoznala sem, da me rutina zavira, da sem bila premalo sproščena, predvsem glede hrane. Kar veliko stvari, ane?

Dosegla sem, da prekinjam svojo rutino. Da drugače gledam na svoje telo. Da pričenjam uživati s svojim telesom in ob hranjenju. Pa še bi se kaj našlo.

Še enkrat, hvala Melita. Res sem vesela, da sem te spoznala."

 

Karin (individualni fresh program)

 

 

 

 


 

 

 

 

"Skozi vsa ta srečanja sem bolj spoznala samo sebe. Zdaj že sama pri sebi prepoznam in povezujem, zakaj sem take volje, kaj mi jo je sprožilo in počasi tudi, kako si pomagati, kaj je tisto, kar me veseli in kaj me spravlja v slabšo voljo ali skrbi. Namenim si več pozornosti, rada se imam in se pohvalim, razvajam se (tako telo kot tudi duha), vzamem si čas zase in se poslušam, naredim tisto, kar trenutno hočem oziroma mi zdaj paše ter se pri tem ne oziram na druge.

 

Če si zaželim, jem hrano, ki je tudi že več let nisem, ne obremenjujem se več z nalepkami kot so vegan, vegetarijanec ipd., ki s seboj prinašajo določene omejitve. Prej nikoli nisem samo jedla, vedno sem zraven brskala po telefonu, listala časopis, revijo ali pa celo reklame, delala na računalniku ali pa gledala televizijo. Na vseh področjih sem hitela, kar se je odražalo tudi pri hrani, saj sem pri obroku počela več stvari hkrati. Sedaj se bolj posvetim samemu obroku, jem takrat, ko sem lačna in ne ker bi bil ravno primeren čas za to, opazujem hrano, barve, okus in strukturo, kakršno čutim v ustih. Opazila sem, da tako tudi pojem manj, ker se res ukvarjam s hrano in sem tudi prej sita, če pa še nekaj delam zraven, hrana sploh nima vloge hrane, ampak samo zapolni nek čas oz. popestri moje trenutno delo ter tako jem v nedogled brez kontrole in občutka sitosti.

 

Tudi na drugih področjih je opazen napredek, manj je hitenja pa še vseeno dovolj časa za vse, saj so potrebe zadovoljene, če pa samo hitiš, nikoli ne zadovoljiš nobene, ampak samo še naprej hitiš in se loviš in temu kar ni konca.

 

Prej sem potrebovala veliko pozornosti od okolice in njihove potrditve. Vedno sem morala imeti eno osebo, ki sem ji ves čas pomagala, v resnici pa sem jo imela zato, da je pomagala ona meni, ker mi je s tem dajala občutek, da me nekdo rabi, tudi tako sem dobivala pozornost in na nek način zapolnila luknje. Te luknje pa sedaj zapolnim sama, ker se bolj posvečam sebi, in tako ne potrebujem več toliko ostalih oziroma jih imam samo za dopolnitev, ne predstavljajo mi več tiste nujnosti, brez katere ne bi mogla. Ne čutim več tako nujne potrebe po določenih osebah; saj še vedno uživam in se zabavam z njimi, vendar bi bila prej vsa porušena, če bi mi jih kar naenkrat vzeli. Prav tako sem manj izpostavljam pri raznih projektih, vedno sem prevzela vlogo organizatorja ter za vse poskrbela, sedaj pa mi ni več do tega, ne rabim potrditve drugih s tem, ko jaz naredim vse, vidim, da zmorejo tudi brez mene oziroma z mano v manjši vlogi.

 

Tudi razni komentarji določenih oseb se me zdaj sploh ne dotaknejo več, ker vem kakšna sem sama in je to kar počnem oziroma kakšna sem, meni edino prav in mi ustreza, zato me ne morejo tako hitro prizadeti, ker ne iščem več njihove potrditve in pozornosti.

 

Marsikaj počnem drugače, ne izpostavljam se več toliko, prepuščam se toku, naredim kaj drugače in tako včasih spoznam celo boljšo perspektivo. Sama si namenjam pozornost z razvajanjem (skrb za kožo, kreme, olja, savna, šport, pri katerem uživam, dobra glasba, dobra in lepo pripravljena ter tudi tako postrežena hrana, druženje z ljudmi, ki jih imam rada, sprehodi, …). Te spremembe bom ohranila, prišle bodo tudi še nove, saj se vedno znajdemo v novih situacijah in se tako bolj spoznavamo.

 

Na začetku mi sploh ni bilo jasno, v čem je smisel vsega tega s prehrano, potem pa sem že takoj po prvem tednu videla, kaj pravzaprav počnem s tem. Takoj sem opazila majhne korake in napredek ter bila iz tedna v teden bolj in bolj navdušena, presenečena sama nad sabo ter polna pričakovanj, kaj vse me še čaka."

 

Teja (individualni fresh program)

 

 

 

 


 

 

 

 

"Throug the course I could deeply understand that essential oils are not just for good smells but are working into my body and brain, helping me to have happy and healthy life.

Making natural cosmetics and soaps are the answers after having wondered what kind of products to choose. With homemade soap I could solve the problem how to take care of my son's sensitive skin.

To get to know that essential oils can be used in cooking and to see how Melita is using good quality food gave me a lot of good influence and I would like to practice this little by little."

 

Reiko (individualni program Aromaterapija in naravna kozmetika)

 

 

 

 


 

 

  

 

"Današnji dan je bil popolni odklop od "zunanjega" stresnega sveta. Počutila sem se kot v pravljici, saj je delavnica potekala v idilični naravi, začenjši z meditacijo, ki je poskrbela za odklop. Vse ostalo se je odvijalo spontano, brez stresa, z dobro energijo, katera nas je spremljala cel dan. Uživala sem! Hvala ti za enkratno izkušnjo."

 

Tanja A. (dogodek Dan Zame)