Tofujevi trikotniki s sezamom

recept tofu s sezamom

 

 

Tale recept izgleda bolj zahteven, v resnici pa je čisto enostaven; okusi, ki jih boste dobili, bodo malo drugačni, ampak v navdihujočem smislu.

 

Potrebujemo:

 

  • 70 g indijskih oreškov
  • 70 g rozin
  • strok česna
  • nekaj vejic peteršilja
  • sol, poper

 

  • robide
  • jabolčni sok
  • trsni sladkor
  • (rastlinska) smetana

 

  • zavitek navadnega tofuja
  • 4 žlice moke 
  • sol, ingver
  • jajce
  • kvasni kosmiči
  • voda
  • sezam

 

1. Oreške in rozine drobno sesekljamo, dodamo strst česen ter vse skupaj prepražimo v ponvi. Stresemo v skodelico in dodamo sesekljan peteršilj in začinimo s soljo ter poprom.

 

2. Robide s paličnim mešalnikom zmiksamo in precedimo zaradi pešk. Dodamo jabolčni sok, sladkor in smetano ter vse skupaj zmešamo v hladno omako.

 

3. Tofu narežemo na tanke trikotnike. Za polivko v krožniku zmešamo 4 žlice moke (jaz sem uporabilo amarantovo), malo hladne vode, dodamo jajce in po želji kvasne kosmiče. Začinimo s soljo in ingverjem. Zmešamo v gosto maso. Na poseben krožnik stresemo sezam.

 

4. Vsak trikotnik pomočimo v polivko in nato še v sezam ter popečemo na obeh straneh. Če nam ostane še kaj polivke, spečemo palačinko. 

 

5. Postrežemo z robidovo omako in oreškasto mešanico.

 

6. Prepustite se novim okusom in uživajte.

 

 

recept tofu s sezamom