Sladka čičerika

sladka čičerika

 

Čičeriko sem do sedaj večinoma uporabljala za slane jedi, tokrat sem pa naletela na recept za sladko. Ideja je super za prigrizek. Stročnica je po obliki podobna lešniku, za prehrano pa je odlična, saj je bogata z beljakovinami in tudi drugimi hranili.

 

Potrebujemo:

- čičeriko

- med

- cimet in ostale najljubše začimbe

 

Čičeriko namočimo čez noč, naslednji dan jo speremo in damo kuhati za 1 uro. Če bi radi ta korak preskočili, kupite čičeriko v pločevinki.

 

Na pekač razgrnemo peki papir in damo odcejeno čičeriko popeči v pečico, cca za 20 minut na 180 stopinj Celzija (vmes jo nekajkrat premešamo).

 

Popečeno čičeriko stresemo v skledo in pustimo, da se malo ohladi. Sedaj pa najboljši del: začinimo z veliko cimeta, kardamoma in smo radodarni z medom ali pa z javorjevim sirupom. Dobro premešamo in pustimo, da se okusi vpijejo. Shranimo v dobro zaprti posodi.