Kolački s pestom in zelenjavo

recept kolački s pestom

 

 

Ste naveličani enih in istih jedi (meso in nekaj, testenine in še kaj)? Pridete v kuhinjo, ste brez idej in se vam zdi, da vam bo nova jed vzela veliko več časa, in spet naredite tisto, kar obvladate. Dejansko se ob tem sploh ne zabavate. Rutina odvzema čarobnost življenju, zato je danes dan, da vključite zabavo tudi v kuhinjo :).

 

Začnite z majhnimi koraki in si za jutri pripravite vse sestavine za slane mafine v rdečih košaricah, zraven pa solato in rdeče češnjevčke.

  

 

Sestavine za Testo:

 

* 150 g bele pirine moke

 

* 100 g polnozrnate pririne moke

 

* 2 čajni žlički pecilnega praška

 

* sol

 

* 300 ml mrzle vode

 

* 1 čajna žlička jabolčnega kisa

 

* 75 ml olivnega olja

 

 

Nadev:

 

* kokosova maščoba (brez vonja)

 

* 1 čebula

 

* naribano korenje, bučka

 

* 2 žlici sladke koruze

 

* bazilikin pesto

 

* suhi paradižniki

 

* začimbe: sol, poper, dimljena paprika, origano

 

* po želji: nariban sir

 

 

 

Priprava:

 

1. Segrejte pečico na 200 stopinj Celzija. V pekač za mafine položite 12 papirnatih košaric.

 

2. V skledi zmešajte suhe sestavine za testo, mokre odmerite v drugi posodi.

 

3. V ponvi segrejte kokosovo maščobo in na njej prepražite narezano čebulo. Ko ta malo porjavi, dodajte naribano zelenjavo in koruzo. Prepražite in začinite po okusu.

 

4. Zmešajte z metlico vse sestavine za testo in dodajte seseklajne paradižnike, bazilikin pesto in prepraženo zelenjavo. 

 

5. Nadevajte v košarice in naribajte sir po vrhu ter potresite z origanom.

 

6. Pecite 20 minut pri 200 stopinjah C.

 

7. Malo jih ohladite in postrežite s svežo zelenjavo ali solato. Ideja je tudi odlična, da si jih spakirate za s sabo, ko greste na pot.

 

 

recept_kulinarika_mafin