Kako lahko gibanico pripravite v 20 minutah?

prekmurska gibanica recept

 

Doma uporabljam kar 3 različne recepte za gibanico: za klasično prekmursko, za hitro gibanico in še presno.

Najmanj časa mi seveda vzame hitra gibanica, za katero ne potrebujem nobenega testa, pa je kljub temu zelo okusna.

 

Kako jo lahko pripravite v 20 minutah? Tako da izpustite pripravo testa! Nisem verjela, da je gibanica brez tega prav tako okusna. Prihranjeni čas pa uporabite za tisto, kar že dolgo prelagate (npr. jaz si uredim nohte, ki že dalj časa čakajo na mojo pozornost:))

 

 

Najprej namažite pekač (npr. 24 x 24 cm). Pripravite 3 različne nadeve.

 

1. nadev:

 

* 1 jogurtov lonček bele pirine moke 

* 1 jogurtov lonček maka

* 1 jogurtov lonček mletih orehov (namočenih in posušenih)

* neprečiščen sladkor

 

 

2. nadev:

 

* 6 naribanih jabolk

* cimet 

* limonina lupinica

* neprečiščen sladkor

 

 

3. nadev:

 

* 500 g ekološke skute (lahko nadomestite s svilnatim tofujem)

limonina lupinica

 

 

1. Največ dela nam bo vzelo lupljenje in ribanje jabolk, vse drugo pa je samo mešanje in zlaganje sestavin.

 

2. Orehe jaz zmeljem v sokovniku z nastavkom za mletje, vi pa lahko uporabite običajni mešalnik z S rezilom. Vse sestavine za prvi nadev zmešajte in le polovico prvega nadeva razporedite po dnu pekača.

 

3. Zmešajte vse sestavine za drugi nadev in ga celega dodajte na prvo plast v pekaču.

 

4. Nadevajte preostanek prvega nadeva in zaključite s tretjim nadevom. Če se vam bo zdel namaz s skuto težko mazljiv, dodajte kislo smetano (ali katero od rastlinskih smetan).

 

5. Pecite 45 minut pri 180 stopinjah C in. pazite, da vrhnja plast ne porjavi.

 

 

 

 

prekmurska gibanica recept