Pisani krožnik

enostaven recept za pisan krožnik

 

Poznate tisti občutek, ko v reviji ali knjigi zagledate prekrasno fotografijo in preberete recept, ki ga želite preizkusiti...enkrat ko boste imeli čas, ko boste sami doma brez otrok, ko boste imeli vse pospravljeno, ko boste nakupili vse sestavine...

 

Ta recept je tudi pri meni čakal nekaj časa in ko mi je ponovno prišla pod roke knjiga, sem se odločila, da nimam kaj čakat, danes je ta dan. Preletim sestavine, ja nimam čisto vseh. Nič hudega, prilagodila bom recept, tole hočem jesti danes.

 

Tukaj najdete mojo različico recepta, vi pa si naredite svojo, pokukajte na vrt, v hladilnik in začnite ustvarjati.

 

 

SESTAVINE:

 

      •  1 nadzemna kolerabica
      •  4 žlice polente
      •  2 žlici pirine moke
      •  2 žlici olivnega olja
      •  limonina lupinica
      •  nariban sir
      •  kurkuma, sol, poper
      •  limonin sok
      •  mak

 

        •  naribano korenje
        •  namočene rozine
        •  zelenjavna jušna osnova
        •  rukola
        •  čebula

 

enostaven recept za pisan krožnik

 

 

1. Kolerabo olupite in narežite na cca 1 cm debele rezine. Če je koleraba večja, jo prerežite na polovico. Rezine pokuhajte v vreli vodi približno 5 minut.

 

2. V vmesnem času pripravite mešanico iz polente, moke, olja, limonine lupinice, naribanega sira in začimb. Dodajte vodo, toliko da dobite gosto zmes, v katero boste pomakali kolerabo (kot bi panirali zrezke). Ko se koleraba malo pohladi, jo pomokajte in pomočite v pripravljeno mešanico. Posipajte z makom in popecite v ponvi na obeh straneh.

 

3. Nariban korenček lahko uporabite svež, če pa vam prija bolj topla jed, pa ga malo pokuhajte v jušni osnovi. Ljubitelji sladke čebule posebej v ponvi prepražite čebulo, ki jo boste dodali na krožnik.

 

4. Na krožnik najprej razporedite svežo rukolo, nato dodajte korenček, namočene rozine, prepraženo čebulo; dodatno začinite z olivnim oljem, limoninim sokom, soljo in poprom, če je to potrebno.

Na vrh položite kolerabine zrezke in si privoščite uživanje v okusih. In kako drugačen občutek je, ko si boste pripravili lepo postrežen krožnik.