Lazanjolenta

lazanja polenta

 

Velikokrat kuhamo ali pripravljamo jedi na enak način, posledično lahko pričakujemo tudi enak ali podoben rezultat. Zakaj ne bi enkrat naredili nekaj drugače? Mogoče običajno jed le postregli na drugačen način?

Iz tega razmišljanja sem dobila idejo za tale recept, ime receptu pa je prispevala Laura.

 

Sestavine:

  • polenta,
  • (rastlinsko) maslo,
  • tofu,
  • čebula,
  • sezonska zelenjava (korenje, ohrovt, bučke, koruza, paprika, paradižnik),
  • (veganski) sir,
  • origano
  • začimbe, ki so nam všeč

 

Najprej skuhamo polento (200 ml polente v 600 ml slane vode), dodamo žlico masla in pustimo, da se ohladi. Ohlajeno zmiksamo s paličnim mešalnikom, da bo bolj gladke teksture.

 

Tofu narežemo na koščke in mariniramo v olivnem olju, hidrolatu poprove mete in začinimo z najljubšimi začimbami (paprika, poper, galgant). Če karkoli nimate, enostavno izpustite oz. nadomestite po vašem občutku.

 

Na čebuli prepražimo na kocke narezano zelenjavo, ki ji dodamo mariniran tofu in preverimo okuse. Dodatno začnimo s kurkumo in svežo baziliko. Vse skupaj nadevamo v pekač. Prekrijemo s polento, ki jo nabrizgamo z dresirno vrečko (ki jo običajno uporabljamo za krašenje tort). Po želji čez naribamo sir in posipamo z origanom. Damo v pečico, dokler se sir ne raztopi.

 

lazanja polenta