Kuskus za razvajanje brbončic

kuskus kulinarika recepti

 

 

A si kdaj zaželite, da bi vas kdo pocrkljal s pripravljenim kosilom, ko pridete domov iz službe?

 

In da ne rabite nikamor hiteti, enostavno lahko uživate v okusih (in lepo pripravljeni mizi s prižgano svečko). Ja, saj si vse mame to želimo, ampak kaj, ko je realnost velikokrat drugačna. Hitenje v službi, pa še popoldan in takrat skuhamo, kar dobro znamo in vemo, da bo uspelo.

 

Mogoče ste že naveličani enih in istih jedilnikov, radi bi se naučili kaj novega, da je enostavno in vam ne bo vzelo veliko časa. Za vas sem pripravila prav en tak recept, ki bo poskrbel, da boste uživali v pripravi, hkrati pa bodo še doma navdušeni nad vašo novo mojstrovino. 

 

 

Potrebujete:

 

- 200 g kuskusa

 

- 1 čebulo

 

- 6 datljev brez koščic

 

- korenje 3

 

- 3 žlice rdečega fižola

 

- 3 žlice sladke koruze

 

- ingver, kurkuma, sol, poper

 

- olivno olje

 

 

 

Priprava:

 

1. Zavrite vodo, jo posolite in prelijte z njo kuskus (da se napije in dobro zmehča).

 

2. Segrejte ponev, dodajte maščobo (olivno olje) in prepražite sesekljano čebulo.

 

3. Ko čebula zarumeni, dodajte na koščke narezane datlje.

 

4. Še malo prepražite in dodajte najprej na kolobarčke narezano korenje, da se malo zmehčajo. Dodajte preostalo zelenjavo in vse skupaj še malo prepražite.

 

5. Začinite z ingverjem v prahu, kurkumo, soljo in poprom.

 

6. Kuskus odlijte in stresite k zelenjavi. Vse skupaj dobro premešajte in na koncu zalijte z 1 žlico olivnega olja.

 

7. Lepo dekorirajte na krožnik. Pomagajte si z obročkom za krofe.

 

8. Naredite preizkus in si enkrat zase lepo postrezite ter res uživajte (ne samo takrat, ko imate povabljene goste) - počutili se boste, kot v fancy restavraciji :)