Jabolčni biskvit

jabolčni biskvit

 

Tale recept je od Jamieja Oliverja. Kaj me je navdušilo, da sem naslednji dan preizkusila ta recept? Njegova energija in sproščenost, s katero pripravlja obroke. Jaz nisem za tiste pravilne oblike, natančne razporeditve, zato mi je njegov način bolj pri srcu.

 

A ni ta kolač prav vabljiv, čeprav ni popolne oblike?  

Tudi v življenju sem dostikrat želela določene stvari opraviti popolno, dokler nisem dojela, da če dosežemo popolnost, ta ni več zanimiva, saj ostane za vedno enaka, ker je pač popolna.

 

 

 

SIRUP

 

  • 100 g masla
  • 100 g nerafiniranega sladkorja
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1 čajna žlička klinčkov
  • 6 jabolk, narezanih na krhlje

 

 

BISKVIT

 

  • 125 g nerafiniranega sladkorja
  • 2 jajca
  • 200 ml jabolčnega soka
  • 80 g olja

 

  • 250 g moke
  • 1 čajna žlička sode
  • pomarančna lupinica

 

 

V posodo damo vse sestavine za sirup, razen jabolčnih krhljev. Ko se sladkor raztopi, dodamo jabolka in jih kuhamo, da se prepojijo z okusi.

 

Medtem pripravimo testo za biskvit: jajca umešamo s sladkorjem, da postanejo penasta. Nato dodamo vse mokre sestavine, nazadnje pa še suhe.

 

V pekač na dno naložimo jabolka in jih prelijemo z malo sirupa, čez pa vlijemo testo za biskvit. 

 

Pečemo dobre pol ure pri 180 stopinj C.

 

Ko je pečeno, na pekač damo plitev krožnik ali desko in obrnemo. Pustimo, da se ohladi in ponudimo s sladoledom.

 

 

jabolčni biskvit