Hiter recept za omako za testenine (brez mesa)

špageti recept

 

 

Kadar vam običajni recepti z mletim mesom ne pridejo v poštev, takrat uporabite tale recept. Omaka je preverjeno okusna, da ne omenjam, da je še hitreje pripravljena kot običajna omaka bolognese.

 

 

 

 

Potrebujete:

- sojine koščke iz ekološke pridelave (moj trik za še boljši okus - namočite jih v vroči vodi, v katero ste dodali žlico jušne osnove iz zelenjave)

 

- čebulo

 

- česen

 

- olivno olje

 

- paradižnikovo omako (po možnosti domačo)

 

- čičerikino moko

 

- začimbe: sladko papriko, poper, glagant, sol

 

 

1. Najprej prepražite na olivnem olju narezano čebulo, da malo pozlati. Sojine koščke odcedite in dodajte prepraženi čebuli.

 

2. Vse skupaj prepražite in prilijte paradižnikovo omako. Dodajte strt česen in začimbe.

 

3. Preverite okus in gostoto. V kolikor vam je omaka preredka, zgostite s čičerikino moko (ki jo najprej zmešajte z malo vode).

 

* Čičerikina moka je brez glutena in bogat vir beljakovin. Čičerika zaradi visoke vsebnosti vlaknin preprečuje zaprtje in spodbuja redno prebavo.

 

Postrezite s špageti in dodajte piko na i, npr. z limonskim timijanom.