Hladna osvežitev za poletje

domači sladoled

 

Ta sladoled je narejen res v nekaj minutah, edini pogoj je, da imate na zalogi zamrznjeno jagodičevje.

 

Potrebujete:

 

- 250 g zamrznjenih borovnic

 

- 160 g sladke smetane

 

- 50 g kokosovega sladkorja

 

- nekaj praženih lešnikov

  

V mešalnik (jaz sem uporabila Blendtec) stresite zamrznjene borovnice, dolijte smetano in sladkajte. Vse, kar je potrebno narediti, da sestavine dobro zmešate, da dobite kremast sladoled. Jaz sem dodala še pražene lešnike, ki dodajo poseben okus. Dodala sem jih naknadno, da so ostali hrustljavi delci.

 

Postrežite ga v kornetu ali skodelici, jaz sem dala nekaj mase še v modelčke za lučke. 

 

 

 

Kaj če ne uporabljate mlečnih izdelkov?

 

Recept lahko prilagodite tudi tako, da namesto sladke uporabite rastlinsko smetano za stepanje (npr. kokosovo), tako boste dobili bogato, kremasto teksturo.

 

Če nimate kokosovega sladkorja, uporabite katerikoli drug sladkor, priporočam čim manj prečiščenega.

Sladoledu lahko dodate poljubne oreške, lahko jih pa tudi izpustite.