Maska za obraz iz malin

maline maska za obraz recept

 

Maline so pravi mali paketki, bogati z vitaminom C in še drugimi antioksidanti! Poleg tega, da so zelo okusne in jih je najbolje jesti kar direktno z grma, so odlične tudi v slastnih maskah, ki povrnejo svežino vaši koži (in jo tudi malo napnejo :) ). Maline pogosto uporabljajo v kozmetiki (seveda ne sveže), veliko v pilingih. Primerne so za vse tipe kože, sploh za mastno (pomagajo zožati pore).

 

 

Najbolj enostavna maska:

- v posodico dajte nekaj malin in jih pretlačite z vilico,

- preden greste pod tuš, si maline nanesite na obraz ter pustite, da opravijo svoje delo,

- po 5 minutah nežno sperite (hkrati naredite še piling),

- za še več svežine, si po obrazu popršite hidrolat.

 

 

Maline + jogurt:

- naredite po enakem postopku kot zgoraj (pretlačene maline lahko precedite čez cedilo, da nimate semen v maski)

- dodajte malo jogurta, toliko, da dobite gladko pasto (jogurt poskrbi še za dodatno vlago)

 

 

Maline + glina:

- zmešajte pretlačene maline z malo gline (ki ste jo dodali z leseno žličko - saj glina zelo absorbira)

- v primerih, ko imate preredko masko, dodajte malo gline (ki  kožo globinsko očisti vseh nečistoč, pomirja razdraženo kožo in  vzpostavi ravnovesje)

 

 

Maline + med + ovseni kosmiči:

- v kavnem mlinčku zmeljite žlico ovsenih kosmičev, dodajte pretlačene maline in malo medu (le nesegret med ima vse dobrodejne sestavine za vašo kožo)

- med ima naravne antibakterijske lastnosti, odličen je za vlaženje kože, hkrati pa kožo pomirja (in pomaga očistiti pore)

- ovseni kosmiči kožo nežno očistijo, delujejo tudi kot piling, pomagajo izenačiti ten kože.

 

 

  

 

 

Če vam je vaše zdravje pomembno (in tudi zdravje vaše družine), da boste ostali zdravi in v miru gradili svoj posel, potem se pridružite skupini Fresh podjetnica.

 

Vsak petek objavljam praktične in dišeče nasvete v okviru rubrike [ČAS ZASE], da ne boste stalno pod stresom (in zaradi tega večkrat zboleli).

 

Kliknite spodaj na gumb, članstvo je brezplačno.